pakhuis image
 

Over Pakhuis

Het team van Pakhuis Opslag bestaat uit gedreven en professionele medewerkers, met veel ervaring in de opslagmarkt. Wij kiezen er bewust voor met een klein team te werken. Hierdoor kunnen wij u altijd het scherpste tarief garanderen en tevens de beste persoonlijke service aanbieden. Het Pakhuis Opslag is nu met drie vestigingen in Twente bijzonder goed bereikbaar voor alle inwoners van deze regio.

Ontstaan
Zoals met wel meer goede ideeën het geval is, is ook Pakhuis Opslag ontstaan door toeval. In 2004 lukte het de eigenaar van een grote bedrijfsruimte in Hengelo maar niet het pand te verhuren, zelfs niet tegen een prijs die onder het toen geldende marktgemiddelde lag. Tijdens een trip door de Verenigde Staten kwamen wij het begrip Self-Storage tegen. Het fenomeen vond langzaam zijn weg naar Nederland. Wij hebben het succes ervan een handje geholpen door het eerder genoemde pand in Hengelo op te delen in kleinere opslagboxen. Vele jaren later en honderden opslagboxen verder kunnen we stellen dat we achteraf blij zijn dat de grote bedrijfsruimte destijds niet in zijn geheel verhuurd was.

Missie
Onze missie is het in eigen beheer blijven aanbieden van tijdelijke en permanente opslagruimtes tegen de laagste prijs. Onze hoge servicegraad en het directe, informele contact met de klant zijn en blijven belangrijke pijlers binnen onze organisatie.

 

Reserveer snel en eenvoudig je box!

Direct en snel antwoord op je vraagBel ons!

Veelgestelde vragen

Wat is self-storage

Self-Storage is een doe-het-zelf opslag voor zowel particulieren als bedrijven. Self-Storage is de meest flexibele oplossing voor zowel tijdelijke als permanente opslag. Deze manier van opslag is overgekomen uit de Verenigde Staten, waar het fenomeen na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan. De grote opmars van Self-Storage of doe-het-zelf opslag voor particulieren en bedrijven begon echter in de jaren zeventig. Nu zijn er in de Verenigde Staten ruim 35.000 Self-Storage bedrijven en de branche groeit nog steeds. In Nederland ontwikkelt de groei zich eveneens sterk. Steeds meer mensen ervaren hoe gemakkelijk en relatief goedkoop extra (tijdelijke) opslagruimte is te verkrijgen en het gemak daarvan.

Medio jaren negentig is het concept geïntroduceerd in Europa. In de meeste landen binnen Europa wordt Self-Storage, ook wel Self Stockage of doe-het-zelf opslag genoemd, steeds bekender. Self-Storage biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren op basis van de opslagbehoefte van de klant. Omdat een klant de opslagruimte tijdelijk kan huren, betaalt deze alleen op het moment dat de opslagruimte echt nodig is. De klant betaalt daarnaast nooit te veel, omdat bijna elke gewenste grootte opslagruimte gehuurd kan worden.

Omdat er altijd een opslagruimte gekozen kan worden al naar gelang de behoefte van de klant, kan deze ook praktisch alles opslaan, of het nu kort, lang, breed of hoog is. De opslagruimte kan gebruikt worden voor het opslaan van een complete inboedel, of slechts voor enkele dozen met archiefmateriaal. De klant kan er ook voor kiezen een oldtimer of motor op te slaan.

Wat heeft self-storage mij te bieden?

Self-Storage biedt u vrijheid. Door ruime openingstijden kunt u bij uw goederen wanneer u dat wilt en bent u niet afhankelijk van de aanwezigheid van een medewerker in de Self-Storage faciliteit. Met een eigen toegangspas en sleutel kunt u de opslagruimte beschouwen als uw eigen garagebox waar u uw spullen kwijt kunt; alleen met het voordeel dat u wanneer u geen opslagruimte meer nodig heeft, u ook niet meer hoeft te betalen.

Self-Storage biedt u veiligheid. Wanneer u opslagruimte huurt bij een Self-Storage bedrijf wilt u er zeker van zijn dat uw goederen er veilig zijn opgeborgen. Het zijn immers goederen die een hoge materiële of emotionele waarde vertegenwoordigen. Daarom steken Self-Storage bedrijven er veel energie in om te zorgen dat uw spullen veilig zijn. Zo is er een actieve toegangscontrole om alleen bevoegden toe te laten tot het pand en heeft alleen u een sleutel tot uw opslagruimte. Maar de veiligheid gaat verder. Ook brandveiligheid valt hieronder en Self-Storage bedrijven nemen dan ook de maatregelen die noodzakelijk zijn om het risico op brand te minimaliseren.

Self-Storage biedt u gemak. Een Self-Storage bedrijf stelt u verschillende transportmiddelen ter beschikking om het in- en uitladen van uw goederen voor u te vergemakkelijken.

Kan ik zonder afspraak naar één van de vestigingen van Het Pakhuis Self-Storage?

U kunt onze vestigingen alleen op afspraak bezoeken. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar op 0546-820820 of per e-mail op info@pakhuis-opslag.nl

Kan ik met mijn goederen bij mijn opslagunit komen?

U heeft altijd de mogelijkheid de goederen overdekt uit te laden. Vervolgens kunt u ter plekke gebruik maken van verschillende transportmiddelen die wij u gratis ter beschikking stellen. Hierdoor geeft het verplaatsen van uw goederen geen problemen.

Hoe bereken ik de grootte van de opslagruimte die ik nodig heb?

Met onze ruimtecalculator kunt u dat eenvoudig zelf uitrekenen. Uiteraard kunt u ook een van onze medewerkers vragen u hierbij te helpen.

Hoe ver van te voren moet ik reserveren?

Omdat wij een ruim aanbod aan opslagruimtes hebben, kunnen wij u vaak dezelfde dag nog een ruimte aanbieden. Maar om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om niet te lang te wachten met het reserveren van een passende opslagruimte. 

Hoe kan ik extra ruimte aanvragen of een wijziging/verhuizing doorgeven?

Dit kunt u online regelen via “mijn pakhuis”. In de menu balk bovenin.

Pakhuis of Pakhuus?

Helaas heeft een ander opslagbedrijf uit Enschede het briljante idee gehad om zichzelf de naam Het Pakhuus te geven. Dit kan natuurlijk tot verwarring leiden en daarom hierbij onze verklaring dat er toch echt maar één Pakhuis Opslag is in Twente, en dat zijn wij!

Hoe zijn mijn goederen beveiligd?

Onze opslagruimtes zijn gemaakt van 10 cm dikke betonblokken, waardoor wij uw kostbare spullen de ultieme bescherming bieden tegen inbraak- of brandschade. Alle ruimtes worden afgesloten met massieve deuren die voorzien zijn van gecertificeerde veiligheidssloten. Onze panden zijn allemaal voorzien van 24-uurs camerabewaking en een uitgebreid alarmsysteem. De beelden worden minimaal twee weken bewaard en zijn te zien in onze vestigingen. Voor brandpreventie zijn rookmelders geplaatst die gekoppeld zijn aan de brandmeldcentrale. De opslagruimte is alleen toegankelijk voor diegene met de juiste pincode of sleutel.

Zijn mijn goederen verzekerd?

Het verzekeren van de goederen is uw eigen verantwoordelijkheid. Wij adviseren u  om voor u overgaat tot het opslaan van de goederen contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Huren en opzeggen

Wat heb ik nodig om een opslagbox te kunnen huren bij Het Pakhuis?
Bij privégebruik is een geldig legitimatiebewijs, zoals bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of een identiteitskaart, voldoende. Bij zakelijk gebruik vragen wij eveneens een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Opzeggen kan via deze site onder het kopje MIJN PAKHUIS, het opzegtermijn is 1 kalendermaand.

Betaal ik naast de huur ook nog extra kosten?

Wij berekenen een borg en deze is bij automatische incasso gelijk aan één huurperiode met een minimum van € 100,-. en dat bedrag is inclusief €25,- administratiekosten.

Wat is de looptijd van het contract?

De minimale looptijd van het contract is 1 maand. Daarna bent u vrij om de ruimte op te zeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één volledige kalendermaand, die ingaat op een vooraf afgesproken en door u bepaalde datum.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Dit kunt u online regelen via "mijn pakhuis". Na het invullen ontvangt u binnen twee werkdagen een bevestiging. Ontvangt u deze niet, neemt u dan direct telefonisch contact met ons op.

Kan ik verhuisdozen bij Pakhuis Opslag afnemen?

Op dit moment hebben wij geen verhuisdozen op voorraad.

Zijn er stellingen beschikbaar?

Wij hebben stevige rolstellingen te huur en te koop. Met deze stelling kunt u uw opslagruimte flexibel inrichten, door dat deze stelling op wielen staan. Neem contact met ons op voor de prijzen.

Contact

7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 geopend.
Postadres | 7545 NK Enschede Wethouder Nijhuisstraat 28

Locaties

Enschede

053 4 333 345

Frederikastraat 71

routebeschrijving

Almelo

0546 820 820

Dollegoorweg 5

routebeschrijving

Hengelo

074 2 470 370

Oude Postweg 26

routebeschrijving

U kunt onze vestigingen alleen op afspraak bezoeken. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar op 0546-820820 of per e-mail op info@pakhuis-opslag.nl

Locatie

 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag, maandag t/m zondag van 08:00 - 20:00 of stuur ons een mail.

 0546 820 820

We nemen zo spoedig contact met je op.