pakhuis image

Opslagtips

Sla kwetsbare goederen zoals uw televisie, stereo en ski’s bij voorkeur achterin de opslagruimte op.

Demonteer zoveel mogelijk goederen als bedden en kasten. Dit scheelt veel opslagruimte. Zet bijvoorbeeld tafelbladen, bedzijkanten en dergelijke rechtop tegen een wand. Bewaar de vrijgekomen montagematerialen in stevige plastic zakjes en plak ze vast aan het item.

Sla matrassen zoveel mogelijk staand tegen de muur op. Gebruik ademende beschermfolie. Het ombuigen van matrassen kunt u voorkomen door er een kast tegenaan zetten.

Het gebruik van zoveel mogelijk gelijkvormige dozen zorgt voor efficiëntie en stabiliteit. Maak de dozen niet te zwaar.

Markeer zware dozen met ZWAAR. Zo wordt u of een ander niet verrast door het gewicht en dat kan een hoop rugklachten voorkomen. Plaats zware dozen onderop de stapel en zet de lichtere dozen er bovenop. Maak dozen vol: dat voorkomt indeuken bij stapelen. Goederen met een onhandige vorm kunt u het beste bovenop plaatsen.

Gebruik voor zware items, zoals boeken, de extra sterke "Boekendoos". Gebruik voor kleding de grotere en luchtigere "Kledingdoos". Gebruik voor uw computer een extra beschermende "Computerdoos": Maak eerst een back-up van de computer!

Serviesgoed en andere breekbare spullen kunt u het beste inpakken met inpakpapier. Deze dozen kunt u het beste bovenop de stapel plaatsen. Noteer dat de inhoud BREEKBAAR is.

Gebruik geen krantenpapier. De inkt kan na verloop van tijd een afdruk achterlaten.

Noteer de inhoud van de dozen op de zijkanten van de doos.

Sluit de dozen stofvrij af met plakband.

Het is niet toegestaan bederfelijke, gevaarlijke en ontvlambare stoffen en materialen op te slaan. Haal batterijen uit uw elektrische apparaten. Na verloop van tijd gaan deze lekken. Het vrijgekomen zuur kan uw apparatuur onherstelbaar beschadigen.

Bescherm uw meubels met beschermfolie, zeker als u daar bovenop andere goederen plaatst. Zo voorkomt u krassen, vuil en vlekken.

Ontdooi en maak koelkast en vriezer schoon en droog. Dit voorkomt schimmelvorming, muffe luchtjes en lekwater. Laat vriezer en koelkast op een kiertje open staan.

Gebruik zoveel mogelijk de opslagcapaciteit van uw eigen spullen. Sla bijvoorbeeld handdoeken op in een bureaulade. Ook de koelkast en wasdroger zijn handige opslagplaatsen voor kleinere items.
Stoelen kunt u vaak omgekeerd op elkaar plaatsen. Maak ze aan elkaar vast, zodat ze niet van elkaar af kunnen vallen.

Sla spiegels en schilderijen uitsluitend staand op.

Behandel bij langdurige opslag antiek en andere houten meubelstukken tegen uitdrogen.

Breng chemisch afval zoals benzine, verfresten en batterijen naar een afvaldepot. Spoel ze niet door de afvoer. Verfresten kunnen ook uw afvoer oplossen of verstoppen.

Bij langdurige opslag raden wij u aan uw opslagruimte periodiek te controleren.

 
 

ContactContact

7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 staan wij voor je klaar!

Enschede 053 4 333 345
Almelo 0546 820 820
Hengelo 074 2 470 370

 Direct alle prijzen

 

 Volg ons op Twitter

Contact

7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 geopend.
Postadres | 7545 NK Enschede Wethouder Nijhuisstraat 28

Locaties

Enschede

053 4 333 345

Frederikastraat 71

routebeschrijving

Almelo

0546 820 820

Dollegoorweg 5

routebeschrijving

Hengelo

074 2 470 370

Oude Postweg 26

routebeschrijving

U kunt onze vestigingen alleen op afspraak bezoeken. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar op 0546-820820 of per e-mail op info@pakhuis-opslag.nl

Locatie

 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag, maandag t/m zondag van 08:00 - 20:00 of stuur ons een mail.

 0546 820 820

We nemen zo spoedig contact met je op.