Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

Opslagruimte voor een 'Doodgewone zaak'


Geplaatst op 06-04-2012 09:51

Sinds afgelopen maandag hebben we er weer een leuk bedrijf bij als huurder van Pakhuis Opslag. Aan de ene kant een taboe maar aan de andere kant zoals de naam al aan geeft een Doodgwonezaak! Renate Rolofes in kunstenares en specialist in het beschilderen van urnen en/of grafkisten. Met haar creatievieteit heeft ze zelfs een IFA Awards ( de Oscars van de uitvaartsector) in de wacht gesleept. Lees verder en/of kijk op www.doodgewonezaak.nl

Als kunstenaar is het moeilijk om vernieuwend naar voren te komen. Men heeft alles al gedaan in het verleden, maar op het gebied van grafkisten en urnen is er voor mijn gevoel nog van alles mogelijk. Een nog te ontginnen gebied waar ik al mijn inspiratie uit kan halen.
Grafkisten zijn nog steeds taboe....... en dat terwijl de dood een onderdeel is van het leven!

Het omgaan met afscheid nemen, sterven en dood is in onze samenleving al wel aan het veranderen. Men wil toch steeds meer actief betrokken zijn bij de manier waarop ze afscheid gaan nemen van hun overledene. Iedereen die wel eens een begrafenis heeft meegemaakt, weet uit ervaring hoe kil en onpersoonlijk de nederlandse dodencultuur kan zijn. De grafkisten zijn standaard en komen vaak rechtstreeks van de fabriek. Deze standaardkisten hebben niets dat naar de overledene verwijst. Geen persoonlijkheid! Het leven van de mensen was vaak kleurrijker dan de grafkist waarin ze werden begraven....
De beelden van de uitvaart zijn toch de laatste herinneringen, die men van de overledene heeft. De overledene heeft recht op meer, ze hebben recht op een uitvaart die past bij hun persoonlijke opvattingen en de manier waarop ze hebben geleefd! Daar probeer ik dan ook verandering in te brengen....

Ik wil mensen dan ook de mogelijkheid geven om samen met mij d.m.v. deze speciale samensmelting van kunst, een unieke en persoonlijke grafkist of urn te creëren, waardoor zón intieme gebeurtenis als het afscheid van een overledene veel meer persoonlijk en puur wordt.
Met het beschilderen van de grafkist, kunnen we uiting geven aan de uniekheid van het geleefde leven! Iets warms en persoonlijks in tegenstelling tot de vaak kille, zakelijke vormgeving van de uitvaartkisten.
Een persoonlijke grafkist geeft een grotere emotionele betrokkenheid, vooral als we dit samen doen. Het is mijn bedoeling dan ook om er zorg voor te dragen om u een bijzonder aandenken te geven aan een uniek leven! Dat is ook zeer belangrijk bij de verwerking van verdriet. Het kan dus zeker als een positieve bijdrage ervaren worden in het rouwproces van nabestaanden.

Ik wens daarom met mijn schilderkunst iets toe te voegen aan het unieke afscheid!

Foto('s)Andere nieuwsberichten
TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws