Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

Self Storage enkel voor de vrouw?


Geplaatst op 05-03-2012 10:14

Veel bedrijfstakken hebben een verschillende benadering voor de mannelijke en de vrouwelijke klant. Dit is ook het geval in de Self-Storage branche. De vraag lijkt hier legitiem of het in hedendaagse marketing van het verhuren van tijdelijke opslagruimtes niet meer gaat om de voorkeuren van de klant dan puur om het man/vrouw zijn. Teri Lanza schreef hier een artikel over op “Inside Self-Storage”.


Self-Storage richten op de vrouw
In het magazine Inside Self-Storage wordt een artikel geplaatst over een Self-Storage faciliteit in Phoenix die onlangs voor 300.000 dollar is verbouwd. Volgens het bedrijf was onderdeel van het renovatie project het “meer klantvriendelijk maken van de vestiging” en “vooral voor de vrouwelijke klanten”. Volgens het bedrijf is 60% van haar klanten vrouw en is dit derhalve een belangrijke groep voor het bedrijf.
Over het algemeen wordt aangenomen dat het merendeel van de huurders van tijdelijke opslagruimtes vrouw zijn en dat Self-Storage bedrijven daarom moeten streven naar vestigingen die onder andere schoner zijn, en meer aantrekkelijk voor de vrouwelijke klant.
Er zijn verschillende voorbeelden te vinden van Self-Storage vestigingen waar extra aandacht aan de vrouwelijke klant wordt besteed. In 2008 werd bijvoorbeeld Mini-Storage geopend in Dublin. Hier werd na flink onderzoek een vrouwvriendelijke receptie met koffiecorner gecreëerd en een aparte ruimte voor spelende kinderen. Het gaf het een beetje het idee van een winkelcentrum.


Iedereen wil goede opslagruimte
Het is logisch dat Self-Storage ondernemingen hun service richten op de belangrijkste doelgroep. Maar deze bedrijven zouden zich minder specifiek op vrouwen moeten richten, maar meer op de doelgroep die houdt van een schoon en fris georganiseerde plek, waar alles goed is georganiseerd. Deze klanten kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn, dit maakt geen verschil.
Dus in plaats van het Self-Storage bedrijf ‘vrouwelijk’ in te richten, kan men zich realiseren dat de aspecten die deze vrouwen aanspreken en door het Self-Storage bedrijf worden gezien als ‘vrouwelijk’, in feite gewoon staan voor kwaliteit. Wanneer het voor klanten betaalbaar blijft, zal iedereen de voorkeur hebben voor een nette vestiging waar ze tijdelijk opslagruimte huren. Zou een man het prima vinden om in een oude smerige kippenschuur zijn nette meubels neer te zetten? Ik denk het niet. Dat is een verouderde denkwijze en het kan een bedrijf op de lange termijn schade die zo over de man/vrouw benadering denkt.
Alle klanten willen de perfecte opslagunit huren, man én vrouw.
Self-Storage bedrijven moet niet de fout maken haar klanten te onderschatten, man óf vrouw, en aannames doen over de voorkeuren van de doelgroep gebaseerd op geslacht. Elke klant die een tijdelijke opslagruimte huur zal een afweging maken op basis van verschillende factoren: Gemak, locatie, doel van het gebruik, benodigde tijd, voorzieningen en uiteraard prijs. Men huurt het liefst een goedkope opslagruimte en wil zeker niet te veel betalen. Het weegt mee in de mix van beslissingsfactoren, het is echter niet het belangrijkste argument bij de beslissing tot huur. Ook veiligheid is voor mensen nog van belang bij het huren van een opslagbox.


Besteed ook aandacht aan de man
Wanneer een Self-Storage bedrijf denkt dat haar vrouwelijke klanten graag een opslagruimte huren bij een schone vestiging, met goede voorzieningen en een veilige omgeving hebben ze hoogstwaarschijnlijk gelijk. Echter, mannen willen precies hetzelfde. Als een Self-Storage faciliteit wordt gebouwd, herbouwd of nieuw ingericht, hierbij het advies om dit niet in te richten om enkel de vrouwelijke klanten te behagen, maar om alles klanten te behagen. Alle klanten willen de perfecte opslagunit huren, man én vrouw.

Bron: www.opslagruimteinformatie.nl / Inside Self-Storage

Foto('s)Andere nieuwsberichten
TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws