Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

Voormalig It's Enschede tot nok gevuld!


Geplaatst op 23-11-2011 09:54

ENSCHEDE - Wat betreft het team van Santa Outlet Store’s kan Sinterklaas de hik krijgen. Het is november, en 5 december moet nog komen, maar de voormalige It’s aan het Van Heekplein is al tot de nok gevuld met kerstspullen.

Behalve een overweldigend aanbod aan kerstballen zijn daar nog duizenden andere kerstartikelen uitgestald in een ruimte van 1.300 vierkante meter. Kerstkoekjes, beelden voor in de stal, teddyberen, waterbollen en sneeuwbomen... „De boa’s in een kerstboom slaan ook goed aan. Mensen krijgen hier ideeën, je gaat toch eens nieuwe dingen uitproberen”, vertelt Bram den Iseger (20).

Het concept van Santa Outlet Store’s is bedacht door zijn neef Raymond en oom Michael den Iseger. „Ieder jaar kiezen we een nieuwe locatie. Behalve in Enschede zitten we ook in Den Haag en Venlo. Belangrijk is dat we makkelijk bereikbaar zijn. Dit is een toplocatie, zo boven een parkeergarage.”

Het filiaal in Enschede werd net na de zomermaanden ingericht. „Tijdens de opbouw liepen de mensen hier in een korte broek rond. Als je niet vroeg genoeg begint, hoor je er niet bij. Het is onmogelijk om pas na Sinterklaas te beginnen. Wie niet meedoet, kan veel omzet mislopen. De drukte blijft een beetje achter bij de verwachtingen. We hebben wel veel Duitse klanten. Duitsers kennen geen Sinterklaas. Het filiaal in Essen was een gekkenhuis. Duitsers gaan helemaal tekeer. Die nemen dus grote, aangeklede kerstmannen mee naar huis.”

Beeldjes, boompjes en lichtjes zijn door de jaren heen de best lopende artikelen. Populair zijn ook de kersthuisjes gemaakt van polystone, een soort kunststof. „Als je kijkt naar de verlichting zijn ze in Twente toch wat ingetogener dan in Brabant of Limburg, waar veel uitbundige verlichting wordt verkocht.”

BRON: De Twentsche Courant Tubantia

Foto('s)Andere nieuwsberichten
TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws