Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

Ook bij Pakhuis Opslag een 3de werkplek!


Geplaatst op 11-11-2011 12:52

AMSTERDAM – De ‘derde werkplek’ (niet thuis of op kantoor) is in opkomst. Dat blijkt uit onderzoek onder 17.000 bedrijven wereldwijd.

Foto: Thinkstock Het onderzoek is een initiatief van ZZA Responsive User Environments in samenwerking met Regus.

Een ‘derde werkplek’ kan bijvoorbeeld een businesscentrum, bibliotheek, of een informele locatie zoals een koffiebar zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat werken op een ‘derde werkplek’ vele voordelen biedt zoals bijvoorbeeld een betere werk- privébalans, minder stress en een hogere productiviteit voor de werknemer, evenals kostenefficiëntie, schaalbaarheid en minder vastgoedkosten voor bedrijven.

Iets meer dan de helft (52 procent) van de werknemers die een ‘derde werkplek’ gebruiken, brengt meer dan drie dagen per week door in hun favoriete businesscentrum of op een andere ‘derde werkplek’. 70 procent van de gebruikers van businesscentra vindt dat dit productievere werkomgevingen zijn in vergelijking met de meer informele locaties.


Thuis werken

Veruit de meerderheid van de respondenten wilde niet thuis werken. Ze wilden werken tussen andere werkende mensen; deze andere werkenden rondom hen motiveert zonder dat het afleidt.

Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de technologie en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn. Bovendien kunnen ze zich zo focussen op hun werk zonder dat ze worden afgeleid door het huishouden.


Werk en privé

De mogelijkheid om te werken op een locatie vlakbij huis verbetert de werk-privébalans, de werktevredenheid en de productiviteit, zo blijkt uit het onderzoek.

De gunstige ligging van de ‘derde werkplek’ werd door 73 procent van de respondenten genoemd als belangrijkste voordeel van werken op een ‘derde werkplek’. Het feit dat ze vlakbij huis werken, helpt de stress te verminderen, tijdrovend woon-werkverkeer en files te vermijden en hun CO2-uitstoot te verminderen.

BRON: nu.nl

Foto('s)Andere nieuwsberichten
TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws