Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

opslagtips

Sla kwetsbare goederen zoals uw televisie, stereo en ski’s bij voorkeur achterin de opslagruimte op.

Demonteer zoveel mogelijk goederen als bedden en kasten. Dit scheelt veel opslagruimte. Zet bijvoorbeeld tafelbladen, bedzijkanten en dergelijke rechtop tegen een wand. Bewaar de vrijgekomen montagematerialen in stevige plastic zakjes en plak ze vast aan het item.

Sla matrassen zoveel mogelijk staand tegen de muur op. Gebruik ademende beschermfolie. Het ombuigen van matrassen kunt u voorkomen door er een kast tegenaan zetten.

Het gebruik van zoveel mogelijk gelijkvormige dozen zorgt voor efficiëntie en stabiliteit. Maak de dozen niet te zwaar.

Markeer zware dozen met ZWAAR. Zo wordt u of een ander niet verrast door het gewicht en dat kan een hoop rugklachten voorkomen. Plaats zware dozen onderop de stapel en zet de lichtere dozen er bovenop. Maak dozen vol: dat voorkomt indeuken bij stapelen. Goederen met een onhandige vorm kunt u het beste bovenop plaatsen.

Gebruik voor zware items, zoals boeken, de extra sterke "Boekendoos". Gebruik voor kleding de grotere en luchtigere "Kledingdoos". Gebruik voor uw computer een extra beschermende "Computerdoos": Maak eerst een back-up van de computer!

Serviesgoed en andere breekbare spullen kunt u het beste inpakken met inpakpapier. Deze dozen kunt u het beste bovenop de stapel plaatsen. Noteer dat de inhoud BREEKBAAR is.

Gebruik geen krantenpapier. De inkt kan na verloop van tijd een afdruk achterlaten.

Noteer de inhoud van de dozen op de zijkanten van de doos.

Sluit de dozen stofvrij af met plakband.

Het is niet toegestaan bederfelijke, gevaarlijke en ontvlambare stoffen en materialen op te slaan. Haal batterijen uit uw elektrische apparaten. Na verloop van tijd gaan deze lekken. Het vrijgekomen zuur kan uw apparatuur onherstelbaar beschadigen.

Bescherm uw meubels met beschermfolie, zeker als u daar bovenop andere goederen plaatst. Zo voorkomt u krassen, vuil en vlekken.

Ontdooi en maak koelkast en vriezer schoon en droog. Dit voorkomt schimmelvorming, muffe luchtjes en lekwater. Laat vriezer en koelkast op een kiertje open staan.

Gebruik zoveel mogelijk de opslagcapaciteit van uw eigen spullen. Sla bijvoorbeeld handdoeken op in een bureaulade. Ook de koelkast en wasdroger zijn handige opslagplaatsen voor kleinere items.
Stoelen kunt u vaak omgekeerd op elkaar plaatsen. Maak ze aan elkaar vast, zodat ze niet van elkaar af kunnen vallen.

Sla spiegels en schilderijen uitsluitend staand op.

Behandel bij langdurige opslag antiek en andere houten meubelstukken tegen uitdrogen.

Breng chemisch afval zoals benzine, verfresten en batterijen naar een afvaldepot. Spoel ze niet door de afvoer. Verfresten kunnen ook uw afvoer oplossen of verstoppen.

Bij langdurige opslag raden wij u aan uw opslagruimte periodiek te controleren.

TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws