Bel ons meteenTwitterLinkedinFacebookHyves

Nieuwe subpagina 2

Wat is Self-Storage?

Self-Storage is een doe-het-zelf opslag voor zowel particulieren als bedrijven. Self-Storage is de meest flexibele oplossing voor zowel tijdelijke als permanente opslag. Deze manier van opslag is overgekomen uit de Verenigde Staten, waar het fenomeen na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan. De grote opmars van Self-Storage of doe-het-zelf opslag voor particulieren en bedrijven begon echter in de jaren zeventig. Nu zijn er in de Verenigde Staten ruim 35.000 Self-Storage bedrijven en de branche groeit nog steeds. In Nederland ontwikkelt de groei zich eveneens sterk. Steeds meer mensen ervaren hoe gemakkelijk en relatief goedkoop extra (tijdelijke) opslagruimte is te verkrijgen en het gemak daarvan.

Medio jaren negentig is het concept geïntroduceerd in Europa. In de meeste landen binnen Europa wordt Self-Storage, ook wel Self Stockage of doe-het-zelf opslag genoemd, steeds bekender. Self-Storage biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren op basis van de opslagbehoefte van de klant. Omdat een klant de opslagruimte tijdelijk kan huren, betaalt deze alleen op het moment dat de opslagruimte echt nodig is. De klant betaalt daarnaast nooit te veel, omdat bijna elke gewenste grootte opslagruimte gehuurd kan worden.

Omdat er altijd een opslagruimte gekozen kan worden al naar gelang de behoefte van de klant, kan deze ook praktisch alles opslaan, of het nu kort, lang, breed of hoog is. De opslagruimte kan gebruikt worden voor het opslaan van een complete inboedel, of slechts voor enkele dozen met archiefmateriaal. De klant kan er ook voor kiezen een oldtimer of motor op te slaan.

Wat heeft Self-Storage mij te bieden?

Self-Storage biedt u vrijheid. Door ruime openingstijden kunt u bij uw goederen wanneer u dat wilt en bent u niet afhankelijk van de aanwezigheid van een medewerker in de Self-Storage faciliteit. Met een eigen toegangspas en sleutel kunt u de opslagruimte beschouwen als uw eigen garagebox waar u uw spullen kwijt kunt; alleen met het voordeel dat u wanneer u geen opslagruimte meer nodig heeft, u ook niet meer hoeft te betalen.

Self-Storage biedt u veiligheid. Wanneer u opslagruimte huurt bij een Self-Storage bedrijf wilt u er zeker van zijn dat uw goederen er veilig zijn opgeborgen. Het zijn immers goederen die een hoge materiële of emotionele waarde vertegenwoordigen. Daarom steken Self-Storage bedrijven er veel energie in om te zorgen dat uw spullen veilig zijn. Zo is er een actieve toegangscontrole om alleen bevoegden toe te laten tot het pand en heeft alleen u een sleutel tot uw opslagruimte. Maar de veiligheid gaat verder. Ook brandveiligheid valt hieronder en Self-Storage bedrijven nemen dan ook de maatregelen die noodzakelijk zijn om het risico op brand te minimaliseren.

Self-Storage biedt u gemak. Een Self-Storage bedrijf stelt u verschillende transportmiddelen ter beschikking om het in- en uitladen van uw goederen voor u te vergemakkelijken.

TwitterLinkedinFacebookHyves

Ruimte calculator

Hoeveel ruimte heeft u nodig? Bereken aan de hand van onze ruimte calculator welke unit bij u past en wat een ruimte kost.

nu berekenen

Opslag reserveren

Extra ruimte nodig? Reserveer hier vrijblijvend u eigen opslagbox in elk gewenst formaat en voor de periode die u zelf nodig heeft.

nu reserveren

Pakkend nieuws